Blogginlägg

Logo med text ÅSL

Åländska studentlaget vid Åbo Akademi

Åländska studentlaget vid Åbo Akademi svarar på frågor gällande Åbo som studiestad. 

Varför är Åbo en bra studiestad?
Åbo är en bra studiestad eftersom det är den perfekta storleken. Eftersom det är ett relativt litet antal studeranden på Åbo Akademi (6000st) så kommer man i kontakt med många människor som studerar olika ämnen och inte endast de som studerar samma ämne som en själv. Till skillnad från i Helsingfors så klarar man sig även till mångt och mycket på svenska i Åbo, samt att Åbo Akademi har en princip att alla åländska studeranden alltid skall få motsvarande litteratur på svenska eller engelska om det råkar vara någon litteratur på finska.

Hur hittar man en studiebostad i Åbo?
Det finns många Facebookgrupper där man kan hitta bostäder som exempelvis Turun omatiominen asuntovälitys. Det lättaste sättet är kanske ändå att höra med äldre studeranden om dom har någon kompis som blir klara med studierna och därmed vet någon lägenhet som blir ledig.  Sen finns det även olika stiftelser som hyr ut bostäder specifikt till studeranden.

Vad gör ni inom studentföreningen?
Vi försöker ha varierande program för våra medlemmar under hela studieåret. Detta kan innebära middagar med olika teman, kulturella evenemang eller spelkvällar. Vi är även med och anordnar några större evenemang med dom andra nationerna i Åbo som exempelvis Åbolands nation och Österbottniska nationen.

Var hittar man er? Hur får man kontakt med er?
Vi från styrelsen rör oss i alla de 5 olika byggnaderna på campus, antingen kan man rycka nån av oss i ärmen eller så kan man skicka ett meddelande till oss på Facebook, Instagram eller E-mail: asl@abo.fi

Någonting ni vill tipsa nya studeranden i Åbo om?
Åbo har helt fantastiska parker så passa på att under den tidiga hösten och sena våren att hänga där eller vid åstranden. Sen så är Åbo stadsbibliotek samt Åbo Akademis huvudbibliotek jättebra ställen att studera på om man tröttnar på att studera på campus.