Blogginlägg

mina utgifter

Flytta hemifrån - mina utgifter

Min pappa har alltid sagt att jag måste betala mina räkningar i tid - förut förstod jag inte vikten i det han sa, men jag kan idag vara tacksam att han påpekade det flera gånger. På så sätt hade jag (för det mesta) koll på mina utgifter och var förberedd på vilka räkningar som var på kommande.

Varför är det så viktigt att betala sina räkningar i tid? 

Om du struntar i att betala en räkning kan du få en betalningsanmärkning, vilket kan ställa till med stora bekymmer i framtiden. Det kan vara svårt att bli beviljad lån, hyra lägenhet, telefonabonnemang osv. Det tar även lång tid att bli av med en betalningsanmärkning.

Straffa inte dig själv i framtiden - betala dina räkningar i tid! 

Hur kan du förbereda dig? 

Gå igenom alla dina utgifter och se när de ska betalas. 
Öppna ett konto som enbart är för att betala räkningar, då är det lättare att hålla koll. 

 • Utgifter - Varje månad? 
  Exempel: 
  • Hyra: 300 euro
  • Telefon: 25 euro
  • AX3: 4,50 euro
 • Utgifter - Varannan månad? 
  Exempel: 
  • El: 70 euro (35 euro / månad)
 • Utgifter - En gång / år?
  Exempel: 
  • Bilbesiktning: 35 euro (2,90 euro / månad) 
  • Bilförsäkring: 400 euro (33,30 euro / månad)  
 • Totalt per månad: 400,70 euro 

Kom ihåg! 
Ha alltid ett sparande för oförutsedda utgifter, det är skönt att ha lite extra om t.ex. bilen går sönder. 

 

AX3-coachen Felicia 
coach@ax3.ax